Fusion Music

D A S I N U

Wie en wat is DASINU

Wie

Hans Soeteman

Hans Soeteman - gitaar, bas, keyboards en alles wat verder nodig is om muziek en opnames te maken.
Dasinu is dus voornamelijk een één-mans-band, of eigenlijk een project. Al sinds m'n 16de speel ik in tal van bands die allerlei soorten muziek maken: van hard-rock tot cajun muziek, van jazz tot muziek voor bruiloften en partijen. Hoe dat allemaal precies zit kun je nalezen in mijn biografie. Tijdens een lange muziekloze periode kom ik in aanraking met de eerste ontwikkelingen op het gebied van de digitale home studio: software pakketten om muziek op te nemen met behulp van de computer. Ik ben gelijk gegrepen en experimenteer er op los. De eerste resultaten zijn uiteraard erbarmelijk, maar na verloop van tijd wordt mijn homestudio steeds professioneler en gaat de kwaliteit met sprongen omhoog. De nadruk komt in plaats van op software en techniek weer op het muzikale vlak te liggen. Ik besluit het serieus op te pakken en ga aan de slag met uitsluitend mijn eigen muziek. Vandaar Dasinu (en vandaar deze site)!

Wat

In mijn beleving is DASINU meer dan een "gewone" band. Het is een open muzikaal project waar muzikanten die op dezelfde golflengte zitten aan mee kunnen werken. Ik werk graag samen, en in dit digitale tijdperk is dat ook vrij eenvoudig te regelen. Muziekbestanden kunnen eenvoudig via internet uitgewisseld worden en in de praktijk is gebleken dat, zolang je maar afspraken maakt over het uitwisselings formaat, het niet uitmaakt welke software (DAW, digital audio workstation) je gebruikt. Mail me hier of beter, gebruik het contactformulier als je daar interesse in hebt.

Gasten

Rob and Hans

Zo is er inmiddels een intensieve samenwerking ontstaan met de Amerikaanse bas virtuoos Jim Casey. Bekijk vooral ook even de GrooveRockFusion website over deze samenwerking en lees zijn biografie op deze pagina. Daarnaast met mijn goede vriend Rob Lokhorst op saxofoon (links op de foto), en bassist Philip Platt (Edge of Sanity). Niet alleen doen zij mee met mijn projecten, ik lever ook muziek aan voor hun nummers.

Jim CaseyJim Casey
Jim was named as the first ever pick for Hartke's "Greatest Unsigned Bassist," a huge honor bestowed upon him by Hartke Systems founder Larry Hartke. Much like Jeff Beck, Joe Satriani or Steve Vai, only on BASS, Jim plays his own brand compilation of highly commercial instrumental music he has dubbed “Groove Rock Fusion”. The music is as unpretentious as it is accessible. Before MySpace became a void space Jim had over 200,000 plays on the site, combining his profile with Hartke System’s - not bad for a bass player! Jim was a member of KLIK, which was Rolling Stone Magazine's "Hottest Unsigned Band". Currently Jim is serving as a consultant for Carolina Ballet. More music is expected in July. His own music is overhere.

PlattPhillip Platt, van o.a. 'Edge of Sanity'.

Fusion Music

D A S I N U

Created by

Hans Soeteman
Over DASINU | fusion en jazzrock project